BabyRo er en app – find den på AppStore eller i Google Play
Du får 14 dages gratis prøveperiode, når du opretter et abonnement hos BabyRo

Karina Stubbe – HypnoBabys sommerportræt

Karina Stubbe Teglbjærg

I dette sommerportræt kan du møde Karina, som er gravid og på vej til at blive enlig mor til september. Graviditeten har ikke været planlagt, og Karinas liv har taget en uventet ny retning. Læs om, hvordan hypnose går godt i spænd med yoga og meditation og om, hvordan HypnoBaby kan være en hjælp til at finde ro og forebygge fødselsdepression. 

God læselyst!

1. Fortæl lidt om dig selv

Mit navn er Karina, og jeg er gravid med termin i midt september, så jeg er i den sidste del af min graviditet og er endelig ved at finde ro i min nye situation. Mit forløb har været en smule kaotisk helt fra start, da jeg opdagede min graviditet en meget tidlig morgen på et Yoga-ashram langt pokker i vold i Indien. Jeg var rejst ud i verden for at danne mig til yogalærer og havde ingen planer om, at skulle tilbage til Danmark før end Juni 2020 og slet ingen planer om et barn. Trods, at det ikke var planlagt, var det ikke svært for mig at vælge moderskabet til, også selvom jeg måske stod over for en tilværelse som solomor. Jeg valgte at fortsætte min planlagte rejse lidt endnu, men da det begyndte at lugte af Coronanedlukning tog jeg benene på nakken og skyndte mig hjem til DK. Da jeg kom hjem forsøgte barnefar og jeg, at finde ud af, om, og hvordan vi skulle angribe forældreskabet. Det endte med at gå helt skævt og pludselig stod jeg på gaden med mine kuffert og måtte tigge om husly midt i en tid, hvor alle var i karantæne. At stå der midt i et grimt brud, uden job eller hjem, og uvisheden om en pandemi, vækkedes en stor usikkerhed i mig og påvirkede det der jo egentlig skulle være en skøn og forventningsfuld tid.   

Gravid mave

Hele sommeren igennem bringer HypnoBaby en række sommerportrætter. Vi stiller de samme 8 spørgsmål til nogle af vores trofaste brugere, som derved deler deres historier og erfaringer.

Vores ønske er at bidrage til mere åbenhed omkring blandt andet nogle af de udfordringer, der kan være i forbindelse med fertilitetsbehandling, graviditet og forældreskab.

Samtidig ønsker vi at vise, at hypnose er en god og bivirkningsfri metode, og at HypnoBaby kan bruges af alle i mange forskellige situationer.

Hvis du også har lyst til at være med i sommerportrættet, kan du skrive til os på info@hypnobaby.dk

2. Hvad kan du godt lide/hvad gør dig glad?

Det gør mig glad, at jeg midt i en tid med mange ubekendte og usikkerheder, har formået at holde mig selv oppe og skabe en ny tryg base for mit barn og mig selv. Jeg har vitterligt været i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet ønskede mig at få børn, men da de 2 streger viste sig, og jeg pludselig forstod den voldsomme kvalme, jeg havde døjet med, var det som om al tvivl om min rolle som mor forsvandt, og jeg følte mig helt rolig i, at jeg selvfølgelig kunne klare den opgave. Det gjorde mig virkelig glad, at det var den følelse jeg fik og ikke den følelse, som jeg var sikker på, jeg ville få, nemlig at jeg ikke ønskede at være alene med et barn, fordi jeg  ikke mente jeg havde de store moderlige evner. Meget har ændret sig for mig på meget kort tid, men jeg har det virkelig godt i det og glæder mig utrolig meget til at møde min søn. 

3. Hvad har du brugt HypnoBaby til?

Jeg har primært brugt HypnoBaby til at finde ro og afslapning i min graviditet. Da min situation ikke er helt nem, og jeg har været rigtig ked af det, blev jeg tilkoblet et forløb på Skejby Sygehus, som hedder sårbart team, som har givet mig ekstra støtte gennem graviditeten og forsøgt at sikre, at jeg ikke bliver ramt af en fødselsdepression, hvilket har været min helt store frygt, da jeg tidligere har været igennem en  depression.

4. Hvordan har det været for dig? Hvad har du fået ud af det?

Da jeg gik igennem min depression for nogle år siden, brugte jeg yoga og meditation til at bearbejde det og tilskriver i dag det æren for, at jeg fik vendt skuden. Faktisk har jeg også brugt hypnose som terapi endnu længere tilbage, og da jeg ser mange lighedspunkter mellem hypnose og yoga/meditation, lå det ikke fjernt for mig at prøve HypnoBaby, da jeg blev præsenteret for det. Jeg oplever, at det at være aktiv under terapi er det bedste værktøj for mig, og derfor fandt jeg også de guidede hypnoser gode som supplement til min yogapraksis. Oplevelsen af at sidde under et træ eller stå i vandkanten hjælper mig meget ift. at finde ro.

Karina_yoga

5. Hvilke lydfiler har du brugt mest eller været mest glad for – og hvorfor?

Som sagt er de hypnoser, hvor jeg bliver taget med tur ud i naturen rigtig gode for mig, og jeg har derfor brugt ‘Ro i krop og sind’ rigtig meget. Derudover har jeg brugt lydfilen ‘Forebryg angst og fødselsdepression’, da jeg som nævnt er nervøs for netop det. Jeg har dog prøvet rigtig mange af lydfilerne, men det er de 2 jeg vender tilbage til igen og igen.

6. Hvis du skulle anbefale HypnoBaby til en ven eller veninde, hvad ville du så fortælle dem?

Så ville jeg fortælle dem, at hypnosen er en god måde at komme ned i gear og få slappet af i en travl hverdag, hvor det måske kan være svært at finde ro til den lur alle siger, man skal huske som gravid, men som man nemt springer over, fordi der er så meget andet, man også gerne vil nå.

7. Forestiller du dig, at du også fremover vil bruge HypnoBaby? I hvilke situationer?

Nu hvor jeg synes jeg har fået mere ro på alt uden om min graviditet, så er jeg begyndt at arbejde mere indad og gøre mig mentalt klar til fødslen, hvor jeg har en forventning om at kunne bruge nogle af lydfilerne fra HypnoBaby. Derudover forventer jeg helt sikkert også at bruge app’en under barslen til at skabe ro for både mit barn og mig.

8. Hvilken hypnoselydfil kunne du ønske dig i HypnoBabys app?

Beroligende lyde til barnets søvn, lidt ligesom lydfilerne musik til fødslen, så måske et lydunivers med velkendte lyde til en tryg søvn for børn.
karina_yoga
Karina Stubbe