BabyRo er en app – find den på AppStore eller i Google Play
Du får 14 dages gratis prøveperiode, når du opretter et abonnement hos BabyRo

Månedens portræt – September 2021

Ønsket om et barn med PCO og nedsat sædkvalitet i bagagen

HypnoBabys månedsportæt i september er et interview med Camilla, der fortæller om sin og kærestens kamp for at blive forældre på trods af PCO, overvægt og lav sædkvalitet.

God læselyst!

Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?

Mit navn er Camilla. Jeg er 25 år og bor i Horsens sammen med min kæreste og vores hund. Til dagligt er jeg sagsbehandler, samt sidder jeg i styregruppen hos Female Horsens, hvor vi gerne vil skabe et bedre netværk til kvinderne i Horsens. Sammen med min kæreste har vi nu forsøgt at blive gravid i lidt over 2 år, hvor vi det sidste halve år har modtaget behandling for det. Jeg er overvægtig og har pco, og min kæreste har lav sædkvalitet. 

 

Hvad er det, I slås med, og hvilke udfordringer har der været på jeres rejse? 

Vi har forsøgt at få et barn de sidste 2 år, hvor vi det sidste halve år har gået i behandling for det. Vi har taget 2 IUI forsøg hos Diers Klinik i Aarhus, og nu er vi så blevet tilknyttet en offentlig klinik i Silkeborg. 

Jeg er overvægtig og har pco, mens min kæreste har lav sædkvalitet. 

Ikke nok med at kæmpe med vægten, så føler jeg mig heller ikke som en kvinde, når min menstruation kun kommer engang i mellem. Vores udfordringer hen ad vejen har været at holde hovedet højt og ikke gå nedenom og hjem. Det er en kamp at blive gravid, og ingen af os havde skrevet sig op til den kamp, dengang vi startede. Det tager på parforholdet og ikke mindst modet og energien til at forsætte. 

Camilla i solen

Hvad hjælper dig?

 Det har for det første hjulpet rigtig meget at snakke med andre om den situation, vi står i. Jeg har lavet en babygram (fertilitetsprofil på Instagram -@kampenforatbliveforældre) udelukkende til alt omhandlende fertilitetsbehandling og det at være ufrivillig barnløs. Her er så mange skønne profiler, hvor der både bliver sparret, grint og grædt sammen. Det er fedt, hvad de sociale medier også kan bruges til. 

Derudover har det hjulpet mig at finde ro i et ellers meget stressende forløb at høre hypnose. Jeg lider af enorm meget tankemylder, og jeg bekymrer mig rigtig meget, hvilket slet ikke hjælper, når man er i behandling. Derfor virker det for mig at høre hypnose i 15-20 minutter, når jeg har brug for det. Det giver mig en vis ro og gør, at jeg genfinder den energi, der skal til, når man er i behandling. 

Hvordan bruger du hypnobaby, og hvad er dine oplevelser med appen??

Jeg benytter mig af en fertilitetslydfil op til, under og efter inseminering. Derudover bruger jeg hypnoselydfilerne til, når jeg har svært ved at fokusere eller sove.

Jeg er så glad for at der findes en app som HypnoBaby. Ofte har jeg skulle finde lydfiler andre steder, men som har været på engelsk, og selvom jeg synes mit engelsk er godt, så er det rart at ikke skulle koncentrere sig på samme måde når det er på dansk. 

Hvilke råd har du/ i til andre i lignende situationer? 

Find det der virker for dig, om det er akupunktur, yoga, snakke med en veninde, gå i byen, dyrke en masse sport, bare det der gør, at du finder ro i kroppen og lader den arbejde, som den skal.
Det er en hård kamp, og det er så vigtigt at have sig selv med hele vejen, så gør det der giver mening for dig. 

Hvordan har du/i det i dag?

Vi har det godt i dag. Vi er stadig ikke forældre eller i nærheden af det, men vi har købt vores hus, og vi skal giftes om lidt, og vi finder ro og energi til, når vi starter behandling op igen.
Vi er ikke i tvivl om at vi nok skal blive forældre før eller siden. 

 

Camilla
Camilla med ring
Sædceller

Lav sædkvalitet

Bliv klogere på lav sædkvalitet, andre årsager til mandlig infertilitet, og hvordan man behandler det i vores blogindlæg om emnet.

Fertilitetsbehandling og infertilitet

Fertilitetsproblemer

I dette blogindlæg handler om infertilitet og fertilitetsbehandling, samt om hvordan det kan påvirke mennesker.